6 Haftada Aman Tanrım - Venice A. Fulton


Kitabın Adı: 6 Haftada Aman Tanrım (Six Weeks to OMG)
Kitabın Yazarı: Venice A. Fulton
Kitabın Türkçe'ye Çevireni: Barış Satılmış
Kitabın Yayınevi: Pegasus
Kitabın Sayfa Sayısı: 287
Kitabın Goodreads Puanı: 3/5
Kitaba Benim Puanım: 7/10


Altı Haftada Aman Tanrım'ın içeriği hakkında internette birkaç şey gördüğümde şuana kadar okuduğum birçok diyetten çok daha farklı olduğunu gördüm. Neden?

Çünkü -> Kahvaltıyı atlattırıyor.
Çünkü -> Sık sık ve az yiyin yerine 3 öğün yiyin görüşünü tekrar geri getiriyor.
Çünkü -> Normalde haftada 3-4 gün egzersiz tavsiye edilirken(formda olan insanlar için), bu adam 10 günde bir güzel bir çalışma yapmanız yeterli olur diyor.

Tabii diğer diyet kurallarına tamamen aykırı değil. Küçük lokmalarla yemek yenmesi gerektiğini, yavaş yavaş yenmesi gerektiğini, yeşil çayın formda kalmanıza yardımcı olduğunu Venice de söylüyor.

Kitap 6 haftada 4-9 kilo verebileceğinizi söylüyor. Yani üç aşama var. 6 haftada 4,5 kilo civarı vermek istiyorsanız kolay seviye  yani dalgayı tercih ediyorsunuz.6 haftada 7 kilo civarı vermek istiyorsanız yangın ve 9 kilo civarı vermek istiyorsanız depremi tercih ediyorsunuz.

Bunlara göre size günde geçmemeniz gereken bir karbonhidrat sınırı veriyor. Yediğiniz her şeyin değil -mesela çoğunluğu protein olan yiyecekler ve sebzelerin dışında- bazı şeylerin karbonhidrat gramlarını hesaplamanız gerekiyor. Bu sınırlar dalga için 120 gram, yangın için 90 gram ve deprem için 60 gram karbonhidrat içeriyor.


Bu kitaba göre zayıflamak için bir gününüz yaklaşık olarak şöyle oluyor:

- Uyanıyorsunuz, sonra bir bardak su içiyorsunuz.
- Soğuk bir duşa giriyorsunuz.
- Duştan çıktıktan sonra sade bir kahve içiyorsunuz.
- Kahveden sonra egzersiz (dalga için 30 dakika, yangın için 45 dakika ve deprem için 45 dakika) yapıyorsunuz.
- Egzersizden sonra 3 saat boyunca -su dışında- hiçbir şey yemiyor ve içmiyorsunuz.
- İlk öğününüzü yiyorsunuz. (Tabağınızın yarısı proteinlerden oluşacak. Diğer yarısına siz karar verin.)
- Öğünler arasında 3-5 saat olmalı ki öğünler arasında acıkabilesiniz.
- İkinci öğününüzü yemeden önce avlan ve bekle yapıyorsunuz. Yani spor yapıyorsunuz ve yemek yemeden dinleniyorsunuz. (Dalga için; 15 dakika spor ve 15 dakika dinlenme. Yangın için; 15 dakika spor ve 30 dakika bekleme. Deprem  için; 30 dakika spor ve 30 dakika bekleme.
- Uyumadan hemen önce balon şişiriyor, indiriyor, şişiriyor, indiriyor ve şişiriyorsunuz.

Kitap bana oldukça realist geldi. Henüz 3. günümdeyim o yüzden "Gerçekten zayıflatıyor." gibi bir şey söyleyemeyeceğim ama 6. haftanın sonunda bir bilgilendirme yazısı yazarım diye düşünüyorum. İnşallah güzel bir sonuç alırım. :)


Yorumlar

  1. Bence bu kitap zayıflatır çünkü aç sabah içilen kahve iştahı keser spordan hemen sonra değil bekledikten sonra yemek yemek daha az yemenize sebep olur dahası spor yaparken proteince zengin beslenmek kilo verdirir kitap açıkcası bana da çok realist geldi çünkü bunlar benim hep yaptığım şeyler ve bu yolla çok kilo verdiğim oldu ama ben belli bir düzene göre değilde kendi oluşturduğum düzene göre hareket ettiğimden bu ayda 2-3 kiloyu geçmedi ancak ben sağlıklı kilo veriminin de bu olduğuna inanıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bu yapılan şeylerin sebeplerini çok güzel anlatıyor kitapta. Kesinlikle yavaş yavaş ama tam vermeyi tercih ederim. Bir ayda 2-3 kilo bence de gayet güzel. :D

      Sil
  2. Merak ettim sonucu henüz 2 hafta olmuş ama..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder