"Umutsuz - Colleen Hoover" - Kitap Yorumu

Umutsuz, Uyumsuz'la takas sonucu edindiğim bir kitap. Kitap Uyumsuz'dan daha iyi olduğu için pozitif yönde bir takas. Ama ne kadar iyi?


Kitabın Adı: Umutsuz(Hopeless #1)
Kitabın Yazarı: Colleen Hoover
Kitabın Türkçe'ye Çevireni: Kübra Tekneci
Kitabın Yayınevi: Epsilon
Kitabın Sayfa Sayısı: 425
Kitabın Goodreads Puanı: 4.45/5
Kitaba Benim Puanım: 6/10


Arka Kapak

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırları vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.

Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.

UMUTSUZ nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak
size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.

Benim Yorumum

Umutsuz'un açılışı bir odanın darmadağın edilmesiyle başlıyor. Aslında bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam. Zengin işi gelmesinin yanı sıra -çünkü kırılan her şey tekrar satın alınacak- insanın kızgınlığını bu raddelerde yaşaması, bir nebze olsun kendini bastıramaması oldukça kötü bir durum. Ama sayfalar ilerledikçe nedenini anlıyorsunuz. Ve ben Sky'a sonuna kadar hak veriyorum. O durumda kimse kendini bastıramazdı...


Baş kahramanımız Sky karakter yönüyle beğendiğim - hatta şu ana kadar okuduğum en yerli yerinde karakter. Her ergeni anne-babasına kızan, anne-babasıyla problemleri olan kişiler olarak çizmelerinden bıkmıştım. Sky gayet sakin ve annesini gayet seviyor. Annesinin aşırı kurallarına bile gayet sakin karşılık veriyor. Sky'la birkaç yerde fikir uyuşmazlığım oldu, o kadar...

İlk 100-150 sayfa çok eğlenceliydi. Ancak her ne kadar eğlenceli olsa da sürükleyici değildi. Ben bu yorumumu kardeşime söylediğimde "Çok tatlısın ama bence arkadaş kalmalıyız" benzetmesi yaptı. Güzel ama yeterli değil. :D

(Fotoğraf bana ait değildir.)

Sonraki 60-70 sayfa boyunca kızdığında öpüş, mutlu olduğunda öpüş, üzüldüğünde öpüş, heyecanlandığında öpüş... tarzında iğrenç geçti. Yalnızca sonraki 60-70 sayfada değil 150. sayfalardan sonra durum hep böyleydi ama 60-70 sayfa boyunca başka hiçbir olay olmadan bunlar vardı.

Sonra kapaktaki "Kendini umutsuz hissetmene neden olabilecek bir gerçeği öğrenmeyi mi tercih edersin... yoksa yalanlara inanmaya devam etmeyi mi?" yazısının anlamını çözmeye başlıyorsunuz. Evet, sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor.


Bu arada kapaktan falan hiç bahsetmedim. Kitabın kapağından pek hoşlandığımı söyleyemeyeceğim. Kitap hakkında çok fazla olumlu yorum olduğundan ve Umutsuz'dan daha yüksek bir Goodreads puanına sahip olduğundan takas etmek istedim. Ancak sayfa kalitesi gerçekten çok harika. Kitap 429 sayfa olmasına rağmen oldukça ince.

Kısacası bu kitap tek -ama oldukça büyük- bir olumsuz özelliğinden ötürü benden ancak 10 üzerinden 6 alabildi.

Keyifli okumalar. :D

Yorumlar

  1. bende kitap okumaya bayılırım güzel bir şeye benziyor keyifli okumalar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder