Herkesin Hakkında Bilgi Sahibi Olması Gerektiğini Düşündüğüm Bir Konu: Yetimler

Aslında yetim dedim ama yardıma ihtiyacı olan yalnızca yetimler değil. Şu zamanda birçok kişi sıkıntıda. Ve onlardan bir çocuğa yardım etmek isterseniz her zaman elinizde olan bir şeyler vardır.



Benim kendi okulumda her sınıfın katıldığı ve mümkün olduğu kadar çok kişinin katılmasını istediğim bir proje "İyilikte Yarışan Sınıflar". Sınıfça masrafını üstleneceğiniz bir yetim istiyorsunuz ve aylık yalnızca 90 lira topluyorsunuz.

Peki bu proje tam olarak ne? İHH'nın bu konuda hazırlamış olduğu broşürden bir şeyler yazayım sizlere...

İyilikte Yarışan Sınıflar


Türkiye'nin Sınıfları İyilikte Yarışıyor

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası güzel bir gelecek düşleyen ve gençlerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı buluşturan bir çalışmadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olurlarıyla tüm ilk ve orta dereceli okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olurlarıyla da tüm Kur'an kurslarında uygulanabilmektedir.

Bir yetime nasıl kardeş olabilirim?

Her sınıf, okul idarecilerinin bilgisi dahilinde öğretmenleriyle birlikte "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılım kararı aldıktan sonra öğretmenleri aracalığıyla İHH'ya yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunur.

Standart başvuru sürecindeki gibi Yetim Sponsorluk Formu elden veya http://yetim.ihh.org.tr/ sitesi üzerinden doldurulur. Elden doldurulan formlar 0212 6217051 numaralı faksa ya da Büyük Karaman Cad. Taylasan Sok. No:3 PK:34230 Fatih/İstanbul adresine posta ile iletilir.

Sınıflar destekleyecekleri yetim kardeşlerini İHH'nın Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamındaki bölgelerden (Afrika, Asya, Ortadoğu, Türkiye, Balkanlar, Serbest) birini seçerek kendileri belirleyebilir.

Sınıf içerisinde 90 TL'lik bağış toplanır.

Toplanan bağış İHH İnsani Yardım Vakfı'nın poste çeki hesabına, banka hesaplarına veya vakıf merkezine gelerek elden "YETİM SPONSORLUK BAĞIŞIDIR" kaydı düşülerek ilgili öğretmen veya öğrenci adı ile yatırılır.

Sponsorluk başlatıldıktan sonra sınıf ile eşleştirilen yetimin adı, yaşı, ülkesi, aile durumu gibi bilgileri ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" ile birlikte sınıfın teşekkür belgesi, sınıfça dikilecek fıstık çamı ve İHH Çocuk Kulübü hediyeleri başvuru formunda belirtilen posta adresine gönderilir.


Bu İHH'nın sınıfınıza göndereceği kutu.

İçinde ilk fotoğrafta gözüktüğü üzere çocukların resimlerini içeren kartpostallar,
ve ikinci resimde görüleceği üzere küçük bir saksı, iki adet fıstık çamı tohumu ve bir miktar toprak var.

Bunlar dışında bir CD, insanlara projeyi duyurabilmek için broşürler, etiket ve yetimlerle ilgili Peygamberimizin sözleri bulunmakta.



Çok bir para değil gerçekten. Biz 20 kişilik bir sınıfız ve ayda herkes 4 lira veriyor. Ve insanın gerçekten ihtiyacı olan birilerine yardım ettiğini bilmesi hissi çok güzel. İnşallah ilginizi çeken bir konudur ve sizlerde sınıflarınızda bu kampanyaya destek olabilirsiniz. (:


Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Bloğunuz hayırlı olsun. Bloğunuzu yeni keşfettim. Çok beğendim, fondaki müzik de çok hoş :))))
    Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    İzmir den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder